Skip to main content

Degustacija vina

Vinski podrum nalazi se u Šidu, na izlazu iz grada u blizini magistralnog puta koji povezuje autoput Beograd-Zagreb sa Šidom, sa odličnom putnom povezanošću do plantaže vinove loze.
Tip podruma je spratni, tako da se proces fermentacije obavlja na nivou iznad dela podruma namenjenog za čuvanje i odležavanje vina. Fermentacioni deo je urađen po uzoru na najmodernije vinarije, i po najnovijim propisima i uredbama Ministarstva poljoprivrede, dok deo koji služi za odležavanje vina u baricima ima izgled autentičnih starih podruma.
Fermentacioni deo poseduje potrebnu opremu za visoko kvalitetnu proizvodnju vina, dok je deo koji služi za odležavanje i sazrevanje vina opremljen baricima precizno definisane vrste hrasta i tostinga, a koji najviše odgovara sortama iz naših vinograda.
Plantaža vinove loze nalazi se u Sremskom vinogorju, na južnim padinama Fruške gore, na 220m nadmorske visine i 45°10’58’’ i 19°18’42’’ geografske širine i dužine. Parcele pod zasadom vinograda nalaze se u k.o.Molovin i k.o.Sot, na 14km udaljenosti od Šida i 1km od državne granice sa R Hrvatskom.

Sortiment vinove loze vrlo je stručno i smišljeno projektovan, na osnovu vrste zemljišta, klime, ekspozicije terena, itd.

Bele sorte grožđa, kao što je traminac, rizling rajnski i rizling italijanski su sortekoje na ovom podneblju i ovom zemljištu daju najbolje rezultate, posmatrano kvalitativno. Ovo su sorte za vrhunska i kvalitetna bela vina koja krasi intenzivan i kompleksan sortni miris, nesvakidašnja punoća i ekstraktivnost, izuzetan balans kiselina, itd.

Crvene sorte grožđa, kaberne sovinjon, frankovka, crni burgundac i merlo su, takođe, sorte za vrhunska i kvalitetna vina, koja krasi izrazito pun ukus, dobro izbalansirane kiseline, jaka struktura, izuzetan aromatski kompleks, itd.
U cilju dobijanja što kvalitetnije sirovine za vino primenjujemo redukciju-selektivnu rezidbu i podsecanje grozdova u fazi šarka.